Povodom napisa u nekim hrvatskim medijima kako će Nacionalno svetište svetog Josipa biti poprište predstavljanja knjige o zloglasnom ustaškom časniku Maksu Luburiću, rektor svetišta, mons. Antun Sente, poslao je demantij te vijesti

Nacionalno svetište svetog Josipa, Maks Luburić

Nacionalno svetište svetog Josipa, Maks Luburić

Poštovani,

Na temelju objava u nekim hrvatskim medijima da će se u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu predstavljati knjiga o Maksu Luburiću, autora Vlade Vladića, kao rektor Nacionalnog svetišta tvrdim da se to neće dogoditi.

Naime, gospodin Ivan Prcela ponudio je da u Nacionalnom svetištu progovori i predstavi svoje knjige u kojima istražuje život svetog Josipa. Činilo mi se sasvim logično da se knjige o svetom Josipu predstavljaju u svetištu svetog Josipa. Tako smo dogovorili da će predstavljanje biti 10. listopada ove godine nakon svete mise u Velikoj dvorani. U našim prepiskama putem maila ni jednom nije bilo govora o nekoj drugoj knjizi, već samo o životu svetog Josipa.

Saznavši iz medija da se u istom terminu žele predstavljati knjiga o Maksu Luburiću otkazao sam svaku daljnju suradnju s gospodinom Ivanom Prcelom. O gospodinu Prceli znam da je u visokim devedesetim godinama te mi je u više navrata slao tekstove o svetom Josipu.

Žao mi je što je do toga došlo.

mons. Antun Sente, ml., rektor

Bitno.net