U večerašnjoj emisiji „More milosrđa“ na Laudato televiziji gostuje poznati teolog fra Ante Vučković s temom „Oprost – krivnja – kazna“, a u uvodu emisije svoje svjedočanstvo s gledateljima podijelit će Vukovarka Snježana Maljak, žrtva seksualnog zlostavljanja iz Domovinskog rata.

“Tema oprosta jedna je od najtežih tema i zahvalni smo i fra Anti Vučkoviću i gospođi Snježani Maljak što su se odazvali pozivu u večerašnju emisiju. U pripremi razgovora s gospođom Maljak, koju su srpski teritorijalci zatočili i silovali u njezinoj 22. godini, nakon što su okupirali dio Vukovara u kojemu je živjela, ostao sam bez teksta. Čovjek može samo nijemo stajati pred onim što se dogodilo te u nevjerici promatrati da zločin s jedne strane nije kažnjen, a s druge strane da žrtva ne mrzi zločince koji su joj povrijedili dušu i tijelo. No, može li se oprostiti tako nešto, to će gledatelji doznati večeras u našoj emisiji”,  kaže urednik i voditelj „Mora milosrđa“ i novinar „Večernjeg lista“ Darko Pavičić.

“Krivnja je jedan od najvećih i najtežih problema s kojima se čovjek susreće i s kojima se može nositi u sebi. I mi otkad znamo za sebe rješavamo problem krivnje. Jedino rješenje u kojemu stvarno krivnja može biti skinuta, kakva god ona bila i o čemu god se radilo, postoji samo u jednom odnosu, a to je odnos s Bogom. Onu krivnju koju mi ne možemo skinuti i koju nosimo u sebi može Bog. To je složen odnos, ali to je moguće. Najvažnije je znati da je krivnja teret koji se može skinuti sa sebe i kojega ne moramo nositi”, kaže u najavi emisije fra Ante Vučković.

Najavu emisije možete pogledati ovdje:

[MORE MILOSRĐA] Budite i ovog petka uz #LaudatoTV i pogledajte emisiju More milosrđa. Ovaj put će na sva vaša pitanja u…

Objavljuje LaudatoSrijeda, 24. listopada 2018.

Laudato TV | Bitno.net