Vjerničku dušu, ali i onu svakoga čovjeka posljednjih mjeseci salijeću razne teške vijesti. 2020. godina po mnogočemu je neobična. Toliko spominjani virus prisiljava nas na drugačije načine ponašanja i stjecanje novih navika. Neizvjesnost i strah uvukli su se u sve međuljudske odnose. Budućnost je neizvjesna, pa mnogi strahuju za svoje zaposlenje i bolji život traže daleko od doma. Kao da je zavladala neprolazna tjeskoba.

Kao vjernici želimo se ovim neprilikama oduprijeti vjerom i nadom. Želimo hrabro ući u nove izazove pred nama. Očito je kako ova teška vremena traže još više duhovne snage. Stoga smo kao Molitvena zajednica Srca Isusova uz dragog nam brata i prijatelja fra Serđu Čavara razradili novu zajedničku inicijativu pod nazivom: „Ujedinjeni u postu i molitvi“. Upućujemo poziv svim zainteresiranima da nam se pridruže. Cilj inicijative je da kroz pet tjedana budemo duhovno povezani u molitvi, a svaki ćemo petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi. Tako se želimo posvetiti Gospodinu i moliti za nakane koje su nam najpotrebnije. Post, naime, kroti naše tijelo i sebičnu narav, uzdiže duh, a otvara naša srca za potrebe braće i sestara kraj nas. Smatramo da nam je to u ovom teškom vremenu najpotrebnije. Nakana nam je da zajednički otkrijemo ljekovitost drevne crkvene prakse – posta, i tako se obratimo od zloga, a usmjerimo na dobro.

Petkom će post biti popraćen večernjom molitvom koja će se održavati uživo putem Facebooka s početkom u 20 sati. Emitirat će se putem stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo. Duhovna obnova će početi u četvrtak, 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje.

Bitno je da svi zainteresirani pošalju svoj e-mail kao prijavu na sljedeću adresu: srce.isusovo70@gmail.com ili u inbox Facebook stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo. Tako ćemo moći sve uključene informirati s potrebnim duhovnim sadržajem. Na Facebook stranici molitvene zajednice moći će se pratiti i kratki nagovori svećenika koji tumače važnost i snagu posta.

Želimo biti ujedinjeni u duhu i molitvi te tako povezati cijelu Domovinu.

O detaljima inicijative obavještavat ćemo vas u nadolazećem vremenu.

Božji blagoslov svima!