Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, predslavio je jučer svečano euharistijsko slavlje u župi sv. Petra apostola u Zaprešiću, povodom blagdana rođenja sv. Ivana Krstitelja.

Tom prilikom u propovijedi je posvjedočio zanimljivu Božju intervenciju u životu njegove majke, koja je “kao mlada djevojka željela postati redovnicom”.

“Željela je svoj život darovati Bogu, no onda je upoznala mojega oca i u njoj se zapalio snažan osjećaj ljubavi, koji je izgleda bio jači od ljubavi koju je osjećala prema Bogu. Pojavile su se mnoge sumnje. Napokon se u molitvi odlučila za brak, ali se usudila zamoliti Boga za znak: ‘Ako je tvoja volja da se vjenčam s Mariom, molim te za milost da imam sina svećenika, molila je…’“

„Možete zamisliti kako sam se iznenadio i zadivio kada mi je to ispričala. Srećom, s velikom mudrošću, kako ne bi utjecala na moj izbor, pričekala je da mi to kaže nakon što sam zaređen za đakona. Cijeneći njezinu mudrost što je tolike godine čuvala tu tajnu, shvatio sam u tome koliko je istinita Božja riječ: ‘Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas (Iv 15,16)’”, posvjedočio je nuncij Lingua.