“Ja sam biolog i imao sam puno iskustva s pitanjem odnosa znanosti i religije, ja to predajem i jako dobro poznajem. Tu su stvari kristalno jasne, ali ja jesam vjernik i to ne moraju nužno biti suprotstavljene vrijednosti”, rekao je u razgovoru za televizijsku postaju N1 ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, što je prenijela i stranica Narod.hr.

Šustar je, naravno, odgovarao na pitanja u svezi s nedavnim optužbama protiv njega – onih po kojima treba podnijeti ostavku na mjesto ministra jer je u svom radu o Ruđeru Boškoviću ustvrdio kako “teorija evolucije ostavlja prostor za opciju Boga kao stvoritelja”.

“Došlo je vrijeme da pluralnost izađe van, jer dosta je logike ‘mi li oni’, radikalizira se javni prostor. To je super što se raspravlja – zato mi je drago što su me studenti iz Splita pozvali napraviti tribinu o odnosu znanosti i religije, bit će to lijepa i interesantna rasprava”, pojasnio je. dodajući kako mu je drago da se pozornost skrenula na Ruđera Boškovića i na akademsku raspravu oko dizajna, odnosa znanosti i religije.

“O tome se nije puno raspravljalo u Hrvatskoj, a sad je izašlo van i to je dobro, da ne ostane u samo akademskom prostoru”, zaključio je.

Sve o neutemeljenim i neargumentiranim napadima na ministra Šustara možete pročitati OVDJE.

Bitno.net