Nevladina i neprofitna udruga Dokumentationsarchiv der Intoleranz gegen Christen / Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians koja se bavi promatranjem fenomena netolerancije prema kršćanima u Europskoj uniji objavila je ovih dana izvješće o “slučaju” naše kolumnistice Nikoline Nakić, kojoj je Hrvatsko novinarsko društvo izreklo opomenu zbog pisanja istine o abortusu.

Kako prenosi Narod.hr, udruga je na svojim stranicama objavila slijedeće izvješće:

“Hrvatsku je novinarku njena strukovna udruga (HND) opomenula zbog zvanja pobačaja ubojstvom u internetskom članku. Dok (isto novinarsko društvo) izražavanje antikršćanstva općenito prihvaća kao “stvar stila”, njezino se kršćanski nadahnuto mišljenje ne tolerira.

Novinarka Nikolina Nakić objavila je komentar o pobačaju na katoličkom internetskom portalu Bitno.net u veljači 2014 (tekst možete pročitati OVDJE).

Članak je bio na stranicama 10 mjeseci prije nego su ga prenijeli drugi portali.

Čitateljica koja se osjetila uvrijeđenom mišljenjem gđe. Nakić napisala je prijavu Hrvatskom novinarskom društvu optužujući novinarku da vrijeđa žene time što pobačaj zove ubojstvom.

Hrvatsko novinarsko društvo opomenulo je gđu Nakić tako što ju je obavijestilo da ona nema pravo zvati pobačaj ubojstvom. Informacija o opomeni novinarki prenijeto je u većini hrvatskih medija.”

Više o svemu možete pročitati OVDJE, a napomenimo kako je spomenuta Udruga članica Fundamental Rights Platform (FRP), agencije za temeljna ljudska prava Europske unije, te kako redovito izvješćuje institucije Europske unije i Ujedinjenih naroda, OSCE, Vijeće Europe i vjerske institucije poput Vijeća europskih biskupskih konferencija. Cilj je pružanje informacija koje će pomoći poduzimanju odgovarajućih mjera, a koje su u nadležnosti spomenutih institucija.

Bitno.net/Narod.hr