Uz vladiku susretu su nazočili o. Vladimir Simunović, eparhijski kancelar i o. Mihajlo Simunović, katedralni župnik. Koptski je biskup izložio vladiki Stipiću stanje Koptske Crkve u Europi, gdje sve više Kopta doseljava iz Egipta i gdje se postupno osnivaju župne zajednice za njihovu pastoralnu skrb.

Posebno je naglasio zahvalnost Katoličkoj Crkvi koja diljem Europe izlazi u susret kršćanskoj braći iz Egipta ustupajući im crkve za bogoslužje i okupljanja. U Europi u pastoralu već služi desetak koptskih biskupa te više desetaka svećenika i đakona koji okupljaju vjernike na bogoslužja i sakramente.

Uslijed doseljavanja koptskih obitelji u Hrvatsku, biskup Jovaniy i biskup Milan razgovarali su o mogućnostima da se pruži gostoprimstvo koptskom svećeniku za povremeno služenje euharistije i drugih sakramenata po koptskom obredu za potrebe koptskih vjernika u Hrvatskoj.

Vladika Stipić je naglasio ekumensku otvorenost Katoličke Crkve, osobito za potrebe braće kršćana s istoka te izrazio spremnost pomoći da se koptski kršćani mogu okupljati u grkokatoličkim crkvama.

Nakon izmjene prigodnih darova, biskup  Jovaniy je pohodio i Katedralu Presvete Trojice, gdje se sadržao u molitvi.