Akcija

Caritas Osijek i ove godine pokreće projekt “Veliko srce za male ljude” kojim tijekom došašća želi animirati, potaknuti i ujediniti župne Caritase Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog i Čepinskog dekanata te sve stalne i povremene donatore na sudjelovanje u zajedničkoj, a time i učinkovitijoj, akciji za prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava kako bi se ublažila sveopća ekonomska i socijalna kriza na području osječke regije te osiguralo kontinuirano prikupljanje namirnica za potrebe Caritasove Pučke kuhinje.

Caritas regije Osijek skrbi o socijalno ugroženim osobama na području grada kroz projekte Pučka kuhinja i Centar za prihvat beskućnika, no temeljem pristizanja zamolbi sve više sugrađana (dugotrajno nezaposlenih mladih obitelji s djecom, umirovljenika s malim mirovinama, korisnika stalne pomoći Centra za socijalnu skrb…) uočava se da postoji potreba za podjelom sve više besplatnih obroka u Caritasovoj Pučkoj kuhinji.

Projekt „Veliko srce za male ljude” potiče na prikupljanje živežnih namirnica i higijenskih potrepština te novčanih sredstava. Prikupljene namirnice trebaju biti u proizvođačkom pakiranju, pravne osobe uz svaku donaciju moraju dostaviti i otpremnicu te je potrebno osigurati prijevoz do Caritasove Pučke kuhinje. Novčana sredstva mogu se uplatiti na žiroračun Caritasa Osijek (Privredna banka Zagreb 2340009–1100158725 i Hypo-Alpe-Adria-Bank d.d. 250009-1102039593) te uplatom na blagajnu Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 58 od 8 do 16 sati. (ika/bitno.net)

Foto: Shutterstock.com