Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u utorak 12. svibnja u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu šeficu Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u BiH Kathleen Kavalec, s kojom je razgovarao o misi za Bleiburške žrtve koju će slaviti u sarajevskoj katedrali.

Kavalec je rekla kako je razlog njezina posjeta želja da iz prve ruke čuje stav vrhbosanskog nadbiskupa o slavlju mise na kojoj će se moliti za žrtve tragedije u Bleiburgu. Iznijela je kako je upoznata s kontroverzama nastalim nakon nekih medijskih napisa o navedenom liturgijskom slavlju koje će biti održano u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja.

Kardinal Puljić ponovio je svoj jasni stav kojim je oduvijek odbacivao bilo kakav oblik povezivanja Katoličke Crkve i njega osobno s raznim oblicima totalitarnih režima.

Sugovornici su na kraju izrazili zajedničku nadu da tenzije koje su nastale neće zaustaviti put dijaloga i suživota među stanovnicima Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine, navodi se u izvješću portala Katoličkog tjednika nedjelja.ba.