U Hrvatsku je u ponedjeljak i utorak 22. i 23. siječnja iz Belgije stigla nova donacija 120 rabljenih bolesničkih kreveta belgijske organizacije SPES. Kao i u slučaju slične donacije istoga donatora potkraj 2023. godine, Hrvatski je Caritas darovane električne krevete usmjerio posudionicama opreme za bolesnike koje djeluju u nad/biskupijskim Caritasima u Đakovačko-osječkoj i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji te u Gospićkoj, Požeškoj i Šibenskoj biskupiji. Četrdeset kreveta poslužit će također korisnicima usluga četiriju zagrebačkih domova za starije i nemoćne osobe.

Ovakvom raspodjelom donirane opreme Hrvatski Caritas želi što primjerenije pomoći nad/biskupijskim Caritasima diljem Hrvatske, koji svojim programima privremene posudbe opreme nastoje odgovoriti na velike potrebe korisnika,  napose za električnim bolesničkim krevetima, koji znatno olakšavaju članovima obitelji ili stručnim djelatnicima skrb za bolesnike u vlastitom domu.

Radi se o četvrtoj donaciji električnih kreveta belgijskog darovatelja koji je dosad preko Hrvatskog Caritasa poslao u Hrvatsku više od tristo kreveta.