Novac dobiven od ambalaže namijenjen je za kupnju pelena, te drugih higijenskih potrepština za djecu spašenu od pobačaja i njihove majke smještene u ”Obitelji sv. Josipa” u Karlovcu, za koje brine p. Marko Glogović kroz udrugu Betlehem.

Humanitarna akcija osjeckih studenata

Studenti okupljeni oko studentskog kapelana p. Areka Krasickog, CSSp kroz udrugu Duhos i zajednicu Svete Obitelji, proteklih dana su samoinicijativno organizirali humanitarnu akciju „Mijenjam boce za pelene“. Akcija je krenula po poticaju studenta Josipa Pavlovića, uz pomoć studenta Šimuna Lakušića, te druge studente volontere. U manje od tjedan dana prikupili su 1200 plastičnih boca povratne ambalaže, koja se prikupljala u novom studentskom domu.

Novac dobiven od ambalaže namijenjen je za kupnju pelena, te drugih higijenskih potrepština za djecu spašenu od pobačaja i njihove majke smještene u ”Obitelji sv. Josipa” u Karlovcu, za koje brine p. Marko Glogović kroz udrugu Betlehem. Studenti su oduševljeni odazivom svojih kolega i prijatelja, te će akciju nastaviti. Boce se mogu donositi u sobu 301 na crvenom paviljonu i 325 na plavom paviljonu u novom studentskom domu.

I sam pater Arek izjavio je kako je oduševljen studentima i njihovim idejama da na ovako jednostavan način, ali udruženim snagama i nakanama, pomažu drugima. Nakon ove inicijative za pomoć djeci spašenoj od pobačaja koja će još neko vrijeme trajati, želja je organizatora nastaviti prikupljati boce i dobivenim novcem pomagati i za druge potrebe i obitelji.

Pozivaju se i dalje svi studenti, ali i ostali da se priključe ovoj akciji, te praznu zamjenjivu ambalažu donose u novi studentski dom kako bi pomogli djeci i majkama da im se kupi potrebna pomoć. Zamijenite svoje boce za pelene.

S.M. | Bitno.net