Hrvatski katolički radio ovog je tjedna počeo emitirati program iz novog studija smještenog u zgradi Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru.

Pozdravljajući prvi put slušatelje HKR-a iz novog prostora, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina podsjetio je na riječi blagopokojnog kardinala Franje Kuharića koji je prije 21 godinu otvarajući Hrvatski katolički radio poželio HKR-u da bude u službi istine, pravednosti, dijaloga, ljubavi i mira. „Na tome tragu”, istaknuo je mons. Svalina, „u današnjoj stvarnosti kada su mediji sito istinitosti i važnosti, nastavljamo dalje, ali iz novih, modernijih i ljepših prostora koji će nam omogućiti da kvalitetnije služimo Crkvi, vjernicima i ljudima dobre volje.”

Hrvatski katolički radio je neprofitna radijska postaja s nacionalnom koncesijom. Osnivač i vlasnik radija je Hrvatska biskupska konferencija. Svojim signalom pokriva 95% teritorija Republike Hrvatske i pogranična područja susjednih zemalja.

Uz dominantan vjerski program, HKR ne samo da ne zapostavlja već promiče i sadržaje vezane uz aktualna društvena događanja, gospodarstvo, kulturu, sport. Glazbeni je program, zajedno s ostalim sastavnicama radio postaje, koncipiran po imenu radio postaje – hrvatski i katolički.

IKA | Bitno.net