Kako javlja portal Slobodne Dalmacije, novom papi ispovjednik je bio Hrvat fra Berislav Ostojić. Riječ je o franjevcu porijeklom iz Hercegovine, župniku župe u Jose Ingenierosu, Hurlingham, u Buenos Airesu. Fra Berislav je za Slobodnu Dalmaciju opisao kako ga se dojmio novi pastir Katoličke crkve:

– Svet čovjek, ništa drugo ne mogu reći o njemu. Vrlo, vrlo inteligentan. Miran čovjek, nikad mu se ne žuri. Kako bih rekao, bliz ljudima, osobito sirotinji. Njega siročad voli. Puno se dao u rad Caritasa. Svake godine ima svetu misu u nama obližnjoj župi, gdje se skuplja većinom sirotinja. Primaju ga s puno ljubavi. To se odmah vidi, iskreno nam govori fra Berislav koji je ispovjednik novome Papi već 3-4 godine, no, sada je tomu došao kraj – veli sa smiješkom iskreni fra Berislav.

[facebook]Ako želite saznati sve o novom Papi lajkate Bitno.net![/facebook]

O odnosu Franje I. i Hrvata, fra Berislav kaže:

– Mislim da nas itekako jako cijeni. O Hrvatima je uvijek dobro govorio. Kada bih išao u Hrvatsku uvijek mi je govorio da pozdravim kardinala Bozanića. Bili su skupa i Rimu, kazao je fra Berislav za Slobodnu Dalmaciju.

Bitno.net

Lajkajte facebook stranicu pape Franje: