U nedjelju 3. listopada 2021. u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću svečano euharistijsko slavlje prigodom proslave 23. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca predslavit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Nakon misnog slavlja bit će blagoslovljen obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca. Radi se o starom župnom dvoru u kojem je blaženi kardinal Stepinac boravio u kućnom pritvoru od kraja 1951., pa sve do mučeničke smrti 10. veljače 1960. godine, piše Zagrebačka nadbiskupija.

Obnovu Spomen-doma blaženog Alojzija Stepinca vodila je tvrtka Organizacija za planiranje i arhitekturu d.o.o. iz Zagreba. Sanacija Spomen-doma započela je krajem 2018. izradom potrebne projektne dokumentacije. Za dokumentaciju dobiveno je prethodno odobrenje Ministarstva kulture i medija RH te Uprave za zaštitu kulturne baštine putem Konzervatorskog odjela u Zagrebu. Radovi na etaži potkrovlja započeli su 2019. godine te se ona u potpunosti uređuje s detaljnom i sveobuhvatnom sanacijom krovne konstrukcije.

U 2020. godini radovi se nastavljaju na etaži kata i prizemlja, gdje je također bilo potrebno provesti znatna konstruktivna ojačanja i sanacije. Spomen-dom dobiva oštećenja i u potresima koji su pogodili Zagreb i Banovinu te se ona također saniraju. U 2021. uređuje se i ojačava fasada te se zamjenjuju prozori i vrata, sve s ciljem dobivanjem izgleda Spomen-doma s početka 20. stoljeća.

Na prvome katu Spomen-doma nalaze se spomen-sobe: radna soba bl. Alojzija Stepinca iz koje se ulazi u njegovu spavaću sobu, zatim soba župnika Josipa Vranekovića te spomen-sobe pet časnih sestara Služavki Maloga Isusa koje su djelovale u Krašiću. U prizemlju je u planu prirediti čitaonicu u kojoj će se moći pronaći izdanja Postulature bl. Alojzija Stepinca te sva izdanja Glasnika bl. Stepinca izdana u posljednjih 30 godina Postulature. U potkrovlju će biti uređen prostor u kojem će biti moguće pogledati dokumentarni film o životu Blaženika.