Festival suvremene krscanske glazbe u Zagrebu

Studentski evanđeoski pokret (STEP), ekumenski orijentirana udruga koja okuplja studente iz raznih kršćanskih denominacija, organizira dvodnevni festival suvremene kršćanske glazbe na kojem će se okupiti čitav niz bendova raznih žanrovskih opredjeljenja i jake kršćanske poetike.

STEP music festival održat će se u dva različita zagrebačka prostora primjerena glazbenom izričaju onih bendova koji nastupaju svaku večer. Prvu večer, u četvrtak 21.veljače, u Malom pogonu kluba Tvornica održat će se koncert bendova „žešćeg“ glazbenog usmjerenja, od hardcore punka do heavy metala. Nastupaju: Božje Ovčice, In Death Alive, 108i i Emet Flare. Na drugu večer, dakle u petak 22. veljače, u zagrebačkom klubu GAP, svirat će glazbenici koji njeguju klasičniji, worship pop pristup. Nastupit će Mateja Magdalenić, Stijena Spasenja i Echoes. Upad na prvu večer iznosi 20 kuna, na drugu je besplatan. Obje večeri koncerti počinju u 20 sati.

Suvremena kršćanska glazba, u svojim različitim žanrovskim formama i izrazima, sve više postaje sastavnim dijelom duhovnog života kršćanskih zajednica u Hrvatskoj. Ovaj dvodnevni festival novim je dokazom za to, a njegov bogati program sadrži ponešto za svačiji glazbeni ukus.

G.A. | Bitno.net