Duhovna obnova za obitelji

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je duhovnu obnovu za mnogočlane i socijalno ugrožene obitelji iz svoje kartoteke, a vodio ju je franjevac konventualac iz samostana Svetoga Duha u Zagrebu fra Stanko Duje Mijić.

Obitelj

Duhovna obnova na koju se odazvalo petnaestak obitelji upriličena je 17. ožujka u Caritasovom područnom uredu u Selskoj cesti u Zagrebu. Nakon duhovnog nagovora uslijedili su pobožnost križnog puta i misa.

Čovjek ne može živjeti samo za sebe. Bog nas je stvorio da bismo živjeli za druge. U svjetlu te istine, kad je ljudi prihvate, mogu podnositi i Bogu prinositi svoje siromaštvo i nepravde koje ih svakodnevno pritišću. Tada sve ima smisla, inače je strašno živjeti – rekao je, između ostaloga fra Stanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao izvanredni gosti toga korizmenog susreta obitelji nastupila je skupina djece iz Međunarodne katoličke zajednice Zagreb koja je otpjevala nekoliko pjesama na francuskom jeziku.

U tijeku duhovne obnove, djeca koja su došla s roditeljima mogla su sudjelovati u zanimljivoj radionici koju je vodila volonterka-odgojiteljica Martina Bandić.(ika/bitno.net)


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 21. ožujka 2012.

Možda vam se svidi