U drugom danu ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture posjetitelje splitskoga dijela programa očekuje bogat i raznolik program: u 9.15 sati s autobusnog kolodvora u Sukoišanskoj ulici polazi autobus prema rodnom mjestu Ivana Meštrovića, Ružiću-Otavicama. Ondje će se u suradnji s Muzejima Ivana Meštrović održati već tradicionalni program: u 10.30 sati započinje dekanatski križni put iza kojega slijedi sveta misa u crkvi Presvetog Otkupitelja. Križni put predvodit će fra Jozo Jukić, župnik župe Gradac, a slavitelj mise bit će fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Glazbeno će animirati pjevački zbor “Neuma” iz Drniša koji će u nastavku programa u 12 sati održati prigodni korizmeni koncert “Narode moj ljubljeni” u crkvi Presvetog Otkupitelja. Posljednja točka ovog dijela programa održat će se u Osnovnoj školi u Otavicama gdje će biti postavljena izložba “Ivan Meštrović i zavičaj” autorice Zorane Jurić-Šabić, više kustosice Galerije Meštrović.

U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata bit će projekcija igranog filma “Sve što ostaje”, koji donosi životnu priču japanskog sluge Božjega, Takashija Nagaija. Uvodničar u cjelokupan filmski program ovogodišnje manifestacije je Matej Sunara. Završetak splitskog dijela programa drugog dana manifestacije obilježit će “Muka po Ivanu”, oratorij za soliste, zbor i orkestar Johanna Sebastiana Bacha, u izvedbi Vokalnog ansambla Antiphonus iz Zagreba, pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija.

U Dubrovniku u 14 sati započet će Križni put na Brdo Srđ koji će predvoditi msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup, a u 19:30 sati bit će otvorenje izložbe fotografija Ivice Bote “Put sv. Jakova” u atriju palače Sponza.

Drugi dan šibenskog dijela programa obilježit će isti program kao i u Splitu – posjetitelji iz Šibenika pridružit će se gostima iz Splita u bogatom programu u Ružiću-Otavicama.

Bitno.net