Kako bi omogućili djeci iz Afrike krov nad glavom i školovanje, udruga „Anđeosko srce“ organizira koncert pod naslovom „Doživi Valentinovo na drugi način – Pjesma za djecu Afrike“. Na koncertu, koji će se održati u nedjelju 12. veljače u 19 i 30 u kazalištu Komedija, nastupaju klape: Nostalgija, Grdelin, Punti, Batuda, Barun i Slavić.

Afrika

Na ideju proslavu Valentinova na drugačiji način, kako nam je u razgovoru otkrila Ružica Lice, organizatorica koncerta, došla je kad je razmišljala o promoviranju ljubavi i brige za drugoga.

„Prije tri godine prvi put sam posjetila Benin i iz prve ruke vidjela da ondje djeca od malih nogu rade teške poslove. Potom je nas nekoliko osnovalo udrugu Anđeosko srce kako bi na duge staze pomogali djecu, osobito djevojčice koje su prisiljena se rano udati ili prostuitirati se.“

Naime, upravo je u župu Rakitje – gdje živi naša sugovornica  – došao na službu kaplen Odilan Singbo iz Afrike preko kojega su došle u dodir s afričkom djecom.  Nakon nekoliko odlazaka u Benin, odlučili su se prije godinu dana na projekt na duge staze  – izgradnju sirotišta za pedeset djevojčica.

„Osim tog projekta, odlazimo u škole gdje djecu upoznajemo sa životnim prilikama djece u Africi kako bi ih senzibilizirali za onoga koji ima manje ili nema ništa. Naša djeca trebaju biti sretna, jer im je školovanje omogućeno, a afričkoj djeci nije“, istaknula je Lice.

Udruga „Anđeosko srce“ organizirala je već nekoliko projekata te su jako zadovoljni i suradnjom sa klapama koje će nastupiti u zagrebačkoj Komediji.

„Mislimo na one koji su u potrebi“, poručila je Ružica Lice u pozivu na koncert.

Detaljne informacije o udruzi mogu se pronaći na web stranici www.djecabenina.org.

Laudato.hr