Sudbeno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku pod predsjedanjem suca Zorana Čengije osudilo je don Ivicu Sinanovića u utorak, 30. travnja na četiri godine i šest mjeseci zatvora proglasivši ga krivim za ubojstvo na mah pokojnog predsjednika Mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića. U izdržavanje kazne uračunat će mu se vrijeme dosad provedeno u zatvoru te, uz to, treba platiti i nešto manje od 60.000 kuna raznih troškova suđenja.

Obrazlažući presudu sudac Čengija je ustvrdio da je optužnica većim dijelom prihvaćena uz dodatak, u koji je uključeno stručno mišljenje vještaka iz Vrapča, da se kod okrivljenog Sinanovića te noći radilo ne samo o snažnom uzbuđenju i bijesu, kako stoji u optužnici, nego da je bio „neposredno obuzet ogromnom količinom straha”. Nadalje, istaknuo je da ničim nisu osporena mišljenja vještaka dr. Igora Borića i traseologa Želimira Radmilovića. Dodao je i da je trag ozljede lijevog lakta kod okrivljenika odnosno oguljotine i ogrebotine na tom mjestu, mogao nastati obgrljivanjem oštećenika od strane okrivljenika, što odgovara visini od 30 cm od zemlje, a što je locirao traseolog kao izvor nastajanja dijela prskotina u hodniku.

Nepravomoćnom presudom nisu zadovoljni odvjetnici Sinanovića Srđ Jakšić i Gašpar Lujak, a u izjavi za medije istaknuli su da će svoj komentar na ovu presudu dati u žalbi Vrhovnom sudu.

– S presudom nismo zadovoljni, ni s danim usmenim obrazloženjem, a sve ono s čime smo nezadovoljni napisat ćemo u žalbi kad primimo pismeni otpravak presude – kazao je Lujak napominjući kako njihovi dokazi nisu prihvaćeni. (ika/bitno.net)