Don Damir Stojić u ovo božićno vrijeme posjetio je pacijente na COVID odjelu u zagrebačkoj Areni te im udijelio sakramente. Svoje iskustvo prenio je u kratkom Facebook statusu.

“Pravi smisao Božića je Kristov dolazak među nas. Isus je Emanuel – Bog s nama. Ovo je bio jedan od mojih najdražih Božića jer sam imao priliku nositi Isusa onima koji trpe i boluju na COVID odjelu u Areni. Bogu hvala i slava! Potičem vas sve da se molite za sve oboljele i nemojmo zaboraviti naše heroje: medicinsko osoblje, liječnike i tehničare, koji se toliko žrtvuju i služe drugima. Neka ih dragi Bog čuva i blagoslovi!”

Podsjećamo kako je don Stojić, inače župnik župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu, nedavno prebolio koronavirus te je nekoliko dana proveo kao pacijent na odjelu za COVID pacijente u bolnici Fran Mihaljević.

Svoje je iskustvo ispričao i za naš portal, istaknuvši kako ga tijekom boravka u bolnici medicinsko osoblje zamolilo da se pomoli nad jednom ženskom osobom koja je bila u kritičnom stanju.

“Ona nije bila pri svijesti, ali sam nad njom izmolio opće odrješenje. Preminula je za tri sata.”

Tada mu se javila ideja da blagoslovi i ostale pacijente na odjelu koji su to željeli.

“Nazvao sam samostan na Jarunu i zatražio da mi donesu štolu, obrednik i ulje. Uz dozvolu glavne doktorice u pidžami sam obišao sobe s pacijentima i u svakoj izmolio obred bolesničkog pomazanja i pokajnički čin te opće odrješenje. U svim sobama su me dobro primili, a na kraju bih i pomazao one koji su to željeli.”

Sada je isto napravio i u zagrebačkoj Areni gdje su smješteni brojni COVID pacijenti, a kako doznajemo to je učinio po odluci kardinala Josipa Bozanića.

Pravi smisao Božića je Kristov dolazak među nas. Isus je Emanuel – Bog s nama. Ovo je bio jedan od mojih najdražih…

Objavljuje Don Damir StojićSubota, 26. prosinca 2020.