“Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika Župe Duha Svetoga na Jarunu uveden je moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić.

Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana. Od tada smo dobri prijatelji. Don Pejo preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovničkim iskustvom: bio je delegat za pastoral mladih naše Provincije, župnik na Knežiji, vršio je službu Provincijala, te je zadnjih 5 godina bio odgojitelj naših bogoslova u Rimu. Vjerujem i znam da će savjesno i pobožno vršiti župničku službu i preporučam ga vašim molitvama!

Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo. Stojim na raspolaganju don Peji za bilo kakvu pomoć i podršku u njegovom radu.

Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje ‘vojna tajna’.”

Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika…

Objavljuje Don Damir StojićPonedjeljak, 28. kolovoza 2023.