Tijekom nedjeljne svete mise u Vratišincu kod Čakovca jednogodišnja djevojčica je nesretnim slučajem pala s kora te teško ozlijedila glavu, javljaju Međimurske novine.

Medicinskom intervencijom prebačena je u Zagreb gdje je već dvaput operirana i liječnici se bore za njezin život.

– Crkvom se prelomio stravičan urlik majke koja je ugledala svoje malo dijete koje je palo s poprilične visine i ostalo ležati na podu. Misa je prekinuta kako bi se pružila prva pomoć maloj djevojčici koja je tom prilikom zadobila teške ozljede glave, koja je potom najprije odvezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, da bi zatim hitno bila prebačena u Zagreb – piše portal.

Na Facebook profilu Župe Uzvišenja Svetog Križa jučer poslijepodne objavljena je poruka s pozivom na molitvu za stradalu djevojčicu. Prenosimo je u cijelosti:

“Mole se svi prijatelji – braća i sestre u Kristu, koji su u mogućnosti danas se odazvati na sv. misu u Vratišincu od 19h da nam se pridruže budući da je misa posvećena što bržem oporavku jednogodišnje Veronike koja je tijekom nedjeljne sv. mise u Vratišincu nesretnim slučajem pala s kora te teško oštetila lubanju. Medicinskom intervencijom prebačena je u Zagreb gdje je već po drugi puta operirana budući da se je nakon 1. operacije neočekivano pojavio hematom. Kritično stanje je i dalje u tijeku i liječnici čine sve što je u njihovoj moći. No mala Veronika treba podršku molitvene zajednice kako bi se Božjoj voljom sve odvilo na dobro. Pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju kako bi i molitva bila što jača i djelotvornija. A ako niste u mogućnosti, posvetite pokoju molitvicu i za ovu unesrećenu djevojčicu Veroniku i njezinu obitelj koja prolazi prestrašne trenutke! Unaprijed zahvaljujemo na iskazanom milosrđu… u vjeri da će Gospodin sve preokrenuti na dobro onima koji Ga ljube.”

Bitno.net