U Kinoteci Zlatna vrata u Splitu u petak 7. travnja bit će održana projekcija dokumentarnog filma “Moja osveta je oprost” o Miroslavu Bulešiću, blaženiku i mučeniku autorice Irene Hrvatin i redatelja Nevena Mihaela-Dianeževića, a u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u 20 sati bit će izvedena “Božanstvena komedija”, projekt Laudato TV-a – uživo i na ekranu. U programu će sudjelovati autori Marin Periš, Matej Sunara i Stanko Stojić.

Dubrovački program istoga dana s početkom u 19,30 sati otvorit će Noć crkvenih muzeja, a program će se odvijati u Muzeju franjevačkoga i dominikanskog samostana i riznici katedrale. Ulaz u muzeje bit će slobodan za sve posjetitelje u vremenu od 19,30 do 22 sata.

U petak, 7. travnja u Šibeniku će tradicionalni križni put predvoditi šibenski biskup mons. Tomislav Rogiću počevši od utvrde Šubićevac u 16 sati. U katedrali sv. Jakova u 18,30 sati bit će održana Kvaranta ore: “Smiluj mi se Bože” u šibenskom napjevu, blagoslov s Presvetim, misa s prigodnom propovijedi te pjevano povečerje, a koje će predvoditi don Krešimir Mateša, župnik katedralne župe Sv. Jakova u Šibeniku. U biskupskoj dvorani u Šibeniku u 20 sati bit će prikazan dokumentarni film “Moja osveta je oprost” o Miroslavu Bulešiću, blaženiku i mučeniku, autorice Irene Hrvatin i redatelja Nevena Mihaela-Dianeževića.

Bitno.net