SALEZIJANAC O INCIDENTU

Don Damir Stojić: Evo zašto su feministkinje prešutjele napad na trudnicu u Dubrovniku

Salezijanski redovnik don Damir Stojić objavio je na društvenim mrežama jako zanimljiv komentar incidenta koji se dogodio nedavno u Dubrovniku i u kojem su četvorica muškaraca napala trudnicu. Njegov komentar prenosimo u cijelosti.

shutterstock_415558858

Foto: Shutterstock.com

Ovih smo dana na portalima mogli čitati o stravičnom napadu četvorice stranaca na trudnicu u Dubrovniku. Strašno! Primijetio sam jedan zanimljiv detalj u opisu ovog zločina:

„Da kojim slučajem Dubrovkinja nije trudna, četvorica turista ‘izvukla bi se’ s prekršajem za remećenje javnog reda i mira.“ (Jutarnji List i Slobodna Dalmacija)

„…u ovom sukobu svi su lakše ozlijeđeni, a žena koja je u petom mjesecu trudnoće i nerođena beba su dobro.“ (T-portal i Index)

Tekst nastavlja ispod oglasa

„Nije poznata težina ozljeda trudnice, kao ni zdravstveno stanje njenog djeteta.“ (24 Sata)

Gle čuda! Odjednom trudnica nosi „nerođenu bebu“ i „dijete“.
Zanimljivo, kad govore o tzv. pravu na pobačaj, tada spominju fetus, embrij, zigotu ili čak nakupinu stanica. Također sam primijetio da su feminističke udruge i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova mudro prešutjele ovaj događaj.

Neobično, jer inače se „dižu na noge“ kad se uvrijedi pojedina političarka ili kad „namirišu“ rodni stereotip u reklami ili udžbeniku.

Pretučena trudnica? Ni riječi. Zašto? Onda bi to dovodilo u pitanje njihovu pro-abortus ideologiju. Čak su novinari primijetili „…da kojim slučajem Dubrovkinja nije trudna, četvorica turista ‘izvukla bi se’ s prekršajem za remećenje javnog reda i mira“.

Da Dubrovkinja nije trudna, i feministkinje bi primijetile.

don Damir Stojić | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 29. rujna 2016.

Možda vam se svidi