IvasFoto: IKA
Oko sto i dvadeset mladih nasljedovatelja Franje Asiškog u šibenskoj gradskoj župi Šubićevac od 27. do 31. kolovoza pokazat će kako živi i djeluje nacionalno framaško bratstvo – kazao je nacionalni duhovni asistent franjevačke mladeži fra Milan Krišto. Franjevačka mladež u narednom vremenskom periodu djelovanje će usmjeriti prema obnovi vjere. U tome će im pomoći preporuke pape Benedikta XVI. Kao posebnost šestoga nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Franjevačke mladeži bit će predstavljanje “Nacionalnog priručnika za formaciju” Franjevačke mladeži, kazao je fra Milan.

Šibenski biskup prije misnog slavlja sudionike susreta upoznao je sa šibenskom biskupijom i katedralom sv. Jakova. U homiliji je framaše upoznao s primjerom svete Monike i svetog Augustina kojima je Bog bio središte i izvorište života. Potom je istaknuo kako je sveti Franjo obogatio Crkvu svoga vremena, a jednako tako i Crkvu današnjice. Franjo je bio molitva Crkve te je Crkvi darovan od Gospodina.

Franjevačkoj mladeži biskup Ivas poručio je da su oni nasljednici Franjina puta i kako je cijela Crkva uz njih i moli za njih. Budite bogatstvo Crkve u kojoj živite i kojoj pripadate. Ne bi bilo dobro kad biste se zatvorili u “geta”. Vi ste pozvani i morate biti bogatstvo Crkve, poručio je biskup Ivas. Istaknuo je kako može osobno posvjedočiti o aktivnom djelovanju FRAMA-e u izgradnji Domovinske Crkve. (ika/bitno.net)