Tim povodom, uz sponzorstvo Hrvatske pošte, na adrese kućanstava na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije upućeno je 500.800 letaka s priloženim uplatnicama za dobrovoljne donacije.

Izgradnja objekta, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu, trebala bi biti završena u roku od osamnaest mjeseci, odnosno krajem 2018. godine. Projektom će se osigurati smještaj za trideset i jednog korisnika. Vrijednost radova rušenja stare zgrade i izgradnje novog objekta iznosi 8,7 milijuna kuna. U tijeku je postupak prikupljanja ponuda za opremanje objekta.

Za izgradnju objekta do sada je prikupljeno 3,2 milijuna kuna. Za dovršetak projekta potrebno je osigurati još 5,5 milijuna kuna.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18. godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine iz domova iziđe oko 60 mladih. Neki među njima se snađu i zaposle, ali većina je onih koji su bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život – prepušteni samima sebi. Mnogi od njih ostaju ovisni o socijalnoj skrbi te izloženi ulici i siromaštvu. Kako bi tim mladim ljudima pomogao, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je spomenutu inicijativu izgradnje objekta za njihov privremeni (dvogodišnji) smještaj kao i za smještaj siromašnih studenata koji ne ostvare pravo na studentski dom.

Ovim projektom želi im se pomoći da se, uz podršku dobrih ljudi, osamostale u trenutku napuštanja domova.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva javnost i građane da se i najmanjim darom uključe u realizaciju ovog humanog projekta i time pomognu vratiti povjerenje i život mladima koji su sami – bez obitelji, posla i bilo kakve druge podrške.

Pomoći im možete uplatom dobrovoljnog priloga putem uplatnice koju ćete narednih dana pronaći u svom poštanskom sandučiću ili uplatom putem interneta i tako postati kamenčić u mozaiku dobrote za mlade bez roditeljske skrbi i siromašne studente.

CNZ | Bitno.net