Petar-Nodilo

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja u subotu 21. lipnja u zagrebačkoj prvostolnici zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaredio je za prezbitere četrnaestoricu kandidata, a tijekom mise zajedno je s okupljenim svećenicima i pukom zahvalio Bogu za 25 godina biskupstva. U koncelebraciji su bili i apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D’Errico, pomoćni biskupi Valentin Pozaić, Ivan Šaško i Mijo Gorski, te skoro 250 svećenika među kojima župnici župa iz kojih su rodom mladomisnici, poglavari Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa, provincijali i provincijski odgojitelji, kao i poglavari i pitomci rimskih kolegija u kojima su svoje studijske dane proveli neki od novih prezbitera.

Kardinal je posebno mladomisnike uputio kako da mole: “Moli ovako danas i svaki dan svoga svećeničkog života: Gospodine, pomozi mi da te uvijek bolje upoznam! Pomozi mi da tvoja volja sve više postaje moja! Pomozi mi živjeti svoj život, zajedno s tobom, za druge, za one koje ćeš mi dati! Pomozi mi da iz dana u dan budem sve više Tvoj prijatelj!” Podsjetio ih je i na potporu koju mogu imati od vjernika, te im poželio da punim plućima iskuse svećeničku radost već na početku svoje prezbiterske službe, pripremajući se za mladu misu i ulazeći po prvi put sa strahopoštovanjem u ispovjedaonicu “da biste bili služitelji Božjeg milosrđa u sakramentu pomirenja. Želim da tu radost, taj žar i polet duha obnavljate i u njemu iz dana u dan rastete po svakom slavljenju svete mise i podjeljivanju svetih sakramenata”.

Petar Nodilo rodio se 20. kolovoza 1975. god. na otoku Mljetu, gdje je iste godine u crkvi sv. Pavla u Babinom Polju i kršten. U isusovački novicijat stupio je 2006. i nakon dvije godine položio redovničke zavjete. Po završetku novicijata odlazi u Rim na specijalizaciju iz moralne teologije. Već dulje vrijeme Petar se bavi internetskom evangelizacijom, koristeći taj medij za naviještanje i širenje Božje riječi. Stvorio je i upravljao Facebook stranicom Duhovne priče, jednom od najpopularnijih hrvatskih stranica vjerskog sadržaja. Nedavno je postao dijelom tima koji osmišljava i stvara naš Portal koji se u posljednjih godinu dana postao jedan od najprepoznatljivijih i najčitanijih vjerskih medija u Hrvatskoj, čemu je Petar Nodilo dao svoj veliki doprinos. Njegovi tekstovi iznimno su čitani i komentirani te ih često prenose i drugi portali.

Našem Petru, kao i svim mladomisnicima, upućujemo iskrene čestitke i neka ih prati Božji blagoslov!

Foto-galeriju s današnjeg ređenja možete vidjeti ovdje.

IKA/Bitno.net