U dosadašnjem tijeku akcije, do 26. kolovoza, podijeljeno je ukupno 1945 rabljenih udžbenika.

Poznato je kako je Gradska skupština Grada Zagreba, na 2. sjednici, donijela Zaključak o prihvaćanju inicijative za nabavu besplatnih školskih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2013/2014. Nažalost, roditelji učenika s prebivalištem izvan Grada Zagreba nisu te sreće, tako da potrebne udžbenike moraju ili kupovati ili tražiti putem razmjene.

Povratkom roditelja i učenika s godišnjih odmora te približavanjem početka školske godine djelatnici i volonteri Caritasa primjećuju pojačanu potražnju za rabljenim udžbenicima iz mjesta izvan administrativnih granica Grada Zagreba (Dugo Selo, Zaprešić, Velika Gorica… ).
Tim povodom Caritas Zagrebačke nadbiskupije još jednom poziva roditelje i učenike s područja Grada Zagreba da pokažu socijalnu osjetljivost i solidarnost te daruju rabljene udžbenike kako bismo zajedno pomogli onima kojima je potrebno.

Udžbenici se mogu donijeti u Caritasov područni ured na adresi Selska cesta 165, radnim danom od 9 do 15 sati. Oni, pak koji su u potrazi za rabljenim udžbenicima, mogu ih potražiti na istoj adresi i u istom terminu. Jedni i drugi više informacija mogu dobiti na tel 01/ 36 36 123.

(ika/bitno.net)