Caritas Sisačke biskupije uputio je u utorak 20. svibnja pomoć poplavama pogođenoj Slavoniji. U Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije poslan je šleper s prijeko potrebnom dječjom hranom, namirnicama, vodom, higijenskim potrepštinama, madracima, prekrivačima i jastucima. Osim u Slavoniju kroz mrežu Caritasa Biskupije pomoć je kamionima upućena i u BiH, gradove Prijedor i Odžak. 

U prikupljanju, sortiranju i utovaru uz djelatnike Caritasa sudjeluju i učenici sisačke Obrtničke škole, a uz brojne građene koji svakodnevno donose pomoć za stradale u Caritasovu akciju su se uključile i OŠ Braće Ribar iz Siska te OŠ Komarevo. Nova pomoć za Slavoniju kreće u petak kada će šleper s pomoći biti upućen u Caritas Požeške biskupije. 

Brojne župe Sisačke biskupije, pa i koje su i same stradale u nedavnim poplavama, preko svojih župnih Caritasa aktivno su uključene u prikupljanje pomoći za stradale u poplavama, te su neke od njih pomoć uputile direktno župnim Caritasima pogođenih slavonskih župa. 

Caritas i dalje prikuplja pomoć, a građani pomoć mogu predati svaki dan od 8 do 15 sati u sjedištu Caritasa Sisačke biskupije na adresi Trg Vere Grozaj bb, Sisak ili u svoje župne Caritase tijekom cijelog dana.

U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije HR9324070001500314548 s pozivom na broj HR00 052014 i naznakom „Pomoć za poplavljene”.

(IKA/Bitno.net)