Stanovi su ličeni djelomično ili potpuno, jednom ili više puta, ovisno o stanju stambenog prostora, a uređena površina zidova i stropova iznosi 876 m2. Uz navedeno, u jednom stanu obojana je unutrašnja i vanjska stolarija.

Radovi uključivali pripremu i ličenje zidova ili/i stropova te čišćenje stana poslije ličenja ali bilo je stanova u kojima su prethodno gletani i/ili impregnirani zidovi i/ili stropovi te su ujedno obavljeni i neki manji kućanski popravci.

Sve radove obavljao je Caritasov zaposlenik gospodin Dubravko uz pomoć volontera, a radovi po svakom stanu trajali su od jednog do pet dana, ovosno o kvadraturi koja se ličila.

Siromašnim i bolesnim umirovljenicima svaka kuna je dobrodošla tako da im je i ovogodišnja pomoć Caritasa donijela znatnu uštedu i ujedno veliko poboljšanje životnih uvjeta, bez obzira na skromnost njihovog stambenog prostora.

Korisnici koji su bili obuhvaćeni ovogodišnjim projektom »Djela solidarnosti« izrazili su svoju zahvalnost, a usta puna hvale za Caritas, i njegove zaposlenike posebno je imala gospođa Marija (78), umirovljenica iz centra Zagreba. Ona govori sve najljepše o Caritasovim zaposlenicima i volonterima, koji su za nju »divni i ponosni ljudi«. Iskoristila je priliku zahvaliti i ravnateljici s. Jeleni Lončar na nedavnom hodočašću u Mariju Bistricu te na svim drugim događanjima koje Caritas organizira s vremena na vrijeme za umirovljenike. Zahvalna je također za dragocjenu pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama koju dobije nekoliko puta godišnje iz projekta »Socijalna samoposluga« (http://www.czn.hr/izdvojeno/socijalna-samoposluga).

Uređivanje stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja zagrebački Caritas provodi već niz godina, a prošle godine ta se aktivnost provodila u okviru projekta »Djela solidarnosti« koji je bio sufinaciran od Grada Zagreba te je uređeno, renovirano i opremljeno ukupno 11 stambenih prostora – doznajemo od voditeljice Sektora karitativnog rada Elze Parlov.

Caritas nastavlja s uređivanjem stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja, a svi koji donacijama ili volonterskim radom žele sudjelovati u ovom projektu mogu se obratiti na e-mail: sklaric@czn.hr ili mob. 098 98 40 592.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije | Bitno.net