Centar za duhovnost i kulturu Ignacije održao je promociju treće generacije polaznika leadership programa „Biti vođa u školi svetog Ignacija“. Četiri mjeseca intenzivnog online učenja i osobnog rada prošlo je 66 sudionika iz Hrvatske, Austrije, Njemačke i Italije.

Ivana Šarić i Tvrtko Barun, voditelji tečaja, na samom početku istaknuli su kako je program, koji se temelje na suvremenim znanjima iz vodstva i upravljanja (leadership i management) u kombinaciji s isusovačkom tradicijom organizacijskog i duhovnog vodstva dugom 500 godina, pokrenut iz potrebe osnaživanja i formiranja vođa koji će biti spremni za najizazovnija vremena u kojima živimo. Onih koji će biti predvodnici potrebnih promjena za dobro cijelog društva.

„Razlučivanje, poslanje i zajednica temelji su ignacijevskih vođa. Prva pretpostavka jest da si svjestan da nisi nezamjenjiv i da nisi nepogrešiv. Treba ti razlučivanje zato što ti treba pomoć u donošenju odluka. Čija pomoć? Treba ti Božja pomoć i mudrost, kao broj jedan, jer On te poslao, i dio odgovornosti ide na njega. Ali i pomoć kolega, braće… Dakle, ne kao što se ponekad događa da na poziciji vlasti žele nekoga tko će se apsolutno slagati s njima, ti čini suprotno, pronađi nekoga tko ima sasvim suprotno mišljenje od tebe.“ rekao je Dalibor Renić, provincijal hrvatske pokrajine Družbe Isusove i profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zaključio da su isusovci poznati da na tržnici svijeta prodaju avanturiste i heroje, primjerice „prodaju“ sv. Franju Ksaverskog, ali najbolji učinak uvijek postižu kada djeluju kao zajednica.

„Lider osim što treba biti autentičan i imati viziju, mora pokazati i svoju ranjivost jer je u njoj mjerilo njegove snage“ započela je svoje predavanje o vrijednosti i svrsi autentičnog liderstva Mladenka Majerić, poduzetnica, edukatorica, mentorica i stručnjakinja za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija. Svoje bogato znanje i vrlo inspirativno iskustvo podijelila je sa sudionicima potaknuvši ih da svoje vizije pretvaraju u akciju, da kreiraju strategije i usmjeravaju se na rezultate, i ono najbitnije, da uvijek autentično i transparentno vode i žive.

Dok je slavljeničku večer vinima obogatila obitelj Šember iz Jastrebarskog, glazbom je uveličao Dalibor Prochazka, glazbenik, kantautor i dobitnik Porina za najbolji album duhovne glazbe.

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije svojim programima, duhovnim obnovama i radionicama želi ljudima omogućiti dinamičan duhovni život, informacije o svim ponuđenim sadržajima možete pronaći na www.ignacije.hr/manreza .

Kontakt za medije:

Tvrtko Barun

098 993 5863

pr@ignacije.hr