Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak u pratnji domaćeg biskupa Vlade Košića posjetio je u ponedjeljak 24. veljače poplavom pogođeno područje sisačkog kraja i tom prigodom posjetio mjesta Žažinu, Letovanić, Sela, Odru i Staru Drenčinu, javlja IKA. Biskupi su se susreli sa stradalim stanovnicima, članovima DVD-a i volonterima koji se već dva tjedna bore s visokim vodostajem i zaobalnim vodama, te su im uputili riječi nade i ohrabrenja.

Obraćajući se okupljenim novinarima biskup Mrzljak je istaknuo kako je došao da bi predložio konkretan način organiziranja pomoći nakon poplave jer će tek tada nastati pravi problemi ljudima kojima je uništen namještaj, uređaji i namirnice. Naime, biskup je pozvao sve hrvatske biskupijske i župne Caritase da se povežu s Caritasom Sisačke biskupije i pomognu u neposrednom odnosu župe, mjesta i obitelji pogođene ovom poplavom.

– Mi ćemo u Hrvatskom Caritasu pozvati sve Caritase da pomognu onima kojima je mnogo toga potrebno za svagdanji život. Naša je zadaća da pomognemo ne samo u ovom času, nego i mjesecima nakon toga – poručio je biskup Mrzljak.

Na dosadašnjoj i budućoj pomoći biskupu Mrzljaku zahvalio je sisački biskup Vlado Košić, koji je rekao kako su nas nevolje uvijek ujedinjavale, pa je i ovo prilika da jedni drugima pomažemo i da se čvršće povezujemo.

Nakon obilaska stradalih područja biskup Mrzljak je posjetio i prostorije Caritasa i pučke kuhinje Sisačke biskupije te predao 1500 kg raznih namirnica, dar Caritasa Varaždinske biskupije za pogođene poplavama.