Biskup

Dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je pismo sućuti obitelji, rodbini i prijateljima pokojnog Marka Kraljevića u povodu njegove tragične smrti kao i župljanima župe sv. Marije Magdalene u Banićima.

“Zatečeni smo viješću koja je bolno odjeknula u obitelji Kraljević i župi sv. Marije Magdalene u Banićima, proširila se okolnim mjestima, općinom, našom biskupijom, a zatim i cijelom Hrvatskom”, piše dubrovački biskup i nastavlja: „Vijest je to koja nam nameće brojna pitanja na koja nemamo odgovora. Ostajemo bez riječi. Možda možemo izgovoriti tek riječi žaljenja i sućuti, ali i te riječi mogu zvučati kao prazne riječi. U nedostatku odgovarajuće ljudske riječi, u ovom tragičnom trenutku nam ne preostaje drugo nego posegnuti za Božjom riječi, Riječi koja je tijelom postala, Isusom Kristom našim uskrsnulim Gospodinom. On je pobjednik nad grijehom i smrću! Vjerujemo da On može unijeti svjetla i u ovu našu tamu i da će On, Isus Krist uskrsnuli, Riječ tijelom postala, i za ovu tragičnu vijest i situaciju koja nas je ostavila bez odgovora i bez riječi, znati pronaći odgovor spasenja i odgovarajuću riječ utjehe. S tom vjerom našeg preminulog brata Marka preporučujem Božjem milosrđu, a za sve od Boga molim oproštenje”.

Biskupovo pismo na pokopu pokojnika u četvrtak, 24. svibnja na mjesnom groblju u Banićima pročitao je kancelar Dubrovačke biskupije mons. Ivan Šimić, a biskup Uzinić tijekom dana je posjetio obitelj pokojnika i osobno im izrazio sućut. Sprovodne obrede predvodio je gvardijan franjevačkog samostana u Slanom fra Ljudevit Lasta, a sudjelovao je i isusovac Jerko Šimić. Briga za duhovne potrebe vjernika župa sv. Marije Magdalene u Banićima i Gospe od Ružarija u Liscu umjesto razriješenog don Ivice Sinanovića povjerena je privremeno franjevcima iz samostana u Slanom. (ika/bitno.net)