Poštujemo sve odredbe i mjere, ali pozvani smo činiti i više od toga, poruka je sisačkog biskupa Vlade Košića svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama koju je uputio danas, 31. ožujka.

U poruci je biskup spomenutima uputio poziv na post i molitvu u petak, 3. travnja, kojemu se mogu priključiti i vjernici.

Dodajmo i kako je Sisačka biskupija bolnici u Sisku donirala respirator.

Poziv prenosimo u cijelost.

Poštovana i draga braćo i sestre,

Budući da zlo zaraze virusom COVID-19, tzv. pandemija koronavirusa, ne jenjava, i mi smo pozvani da se uključimo u borbu s tom opasnošću.

Već smo od 20. ožujka primijenili odredbe koje je izdala HBK te se u svemu pridržavamo mjera koje izdaje nacionalni Stožer civilne zaštite RH. Ipak, mi smo pozvani činiti i više od toga. A to je molitva.

Molili smo se posebno zajedno s papom Franjom prošli petak, 27. ožujka, kad je pred bazilikom sv. Petra u Rimu s Presvetim oltarskim sakramenom blagoslovio grad i svijet, molimo se svaki dan prikazujući svete mise i upućujući Bogu svoje zazive. No, Gospodin je rekao da se u borbi sa zlime pobjeđuje: „samo molitvom i postom“ (Mt 17, 21).

Stoga pozivam sve svećenike, đakone, redovnike i časne sestre redovnice naše Sisačke biskupije da u petak, 3. travnja svi postimo na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva virus COVID-19 u aktualnoj pandemiji.

Budimo sjedinjeni u molitvi i postu!

Neka se molitvi i postu pastira pridruže i vjernici koji to mogu.

S nadom u skoru pobjedu nad zlom trenutne svjetske pošasti koronavirusa i prestanak izvanrednog stanja koje je zavladalo čitavim svijetom srdačno vas sve u Gospodinu pozdravljam i u njegovo ime blagoslivljam!

mons. Vlado Košić,

biskup sisački

Bitno.net