Biblija

Aplikacija HR Biblija (verzija 1.0) za iPhone u izdanju Kršćanske sadašnjosti donosi najbolji i najvjerodostojniji tekst prijevoda Biblije na hrvatski jezik, koji se koristi u liturgijskoj praksi.

Aplikacija se pokreće na uređajima iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S te iPod touch uređajima druge, treće i četvrte generacije, a i svi nadolazeći uređaji bit će također podržani. Na iPad uređajima aplikacija se, kao i svaka druga aplikacija oblikovana za iPhone, pokreće u 1x i 2x načinu rada.

Uz standardno čitanje teksta po biblijskim knjigama i poglavljima, aplikacija HR Biblija korisniku omogućuje dodavanje oznaka, pretraživanje po pojmu, pretraživanje po broju i vođenje dnevnika čitanja.

Pri izradi aplikacije posebna pozornost dana je prikazu biblijskog teksta. Tako korisnik, u bilo kojem trenutku, može promijeniti veličinu i vrstu fonta, uključiti prikaz preko cijelog zaslona, čitati tekst u “landscape” (pejzažnom ili vodoravnom) i “portrait” (portretnom ili okomitom) obliku te izabrati dnevni, noćni, biblijski ili “soft” (ugodniji za čitanje) prikaz teksta.

Osim nabrojenih funkcionalnosti, kasnije verzije ove aplikacije sadržavat će i dodatne mogućnosti kao što su dijeljenje teksta putem facebooka, twittera, SMS-a ili e-maila.

Redovitim dograđivanjem aplikacije, širenjem njezinih funkcionalnosti, ali i obogaćivanjem sadržaja koje nudi, aplikacija HR Biblija postaje trajna vrijednost pohranjena u iPhone ili iPod touch uređaju. Cijena aplikacije je 4,99 USD, a može se kupiti putem AppStore-a.(ika/bitno.net)