Dragi prijatelji, aktivni članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net!

Želimo vas obavijestiti kako smo zahvaljujući jednom od naših partnera, izdavačkoj kući Verbum, za vas pripremili posebnu korizmenu akciju! Akcija traje od 4. ožujka do 15. travnja 2017. godine i vrijedi isključivo za članove kluba prijatelja portala Bitno.net. Odabrali smo knjige prikladne za korizmeno vrijeme, kao i nekoliko hit knjiga Pape Franje i Majke Terezije, a tu je i atraktivni roman o kardinalu Stepincu.

Francisco Fernandez-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi: zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca. Osim toga, pisac obilno citira dokumente Drugoga vatikanskog sabora i papinske tekstove – ponajviše one Ivana Pavla II. Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima.

Redovna cijena: 90 kn

Akcijska cijena: 63 kn

Jasnim i dubokim mislima Papa povezuje bolne postaje križnoga puta iz kojih se zrcali logika ljubavi s križevima svakoga čovjeka, uranjajući nas u otajstvo našega otkupljenja. Bliskost je uistinu ono na što nas upućuju njegove riječi, ali i ono što iz njegovih riječi izvire – bliskost križevima naše braće, ali prvenstveno bliskost s Kristom u posljednjim trenutcima njegova života koji je dao za naše spasenje. Ovaj prekrasan križni put uvodi nas u bezvremeno otajstvo Kristove muke i ljubavi čineći da te velike trenutke povijesti spasenja proživimo na dubok i autentičan način.

Redovna cijena: 45 kn

Akcijska cijena: 31,50 kn

Križni put na Koloseju na Veliki petak 25. ožujka 2005. godine održan je u vrijeme uznapredovale bolesti Ivana Pavla II. te stoga prvi put u 26 godina svojega pontifikata. Sveti Otac nije osobno predvodio taj tradicionalni obred, nego ga je pratio preko ekrana iz svoje kapele u Vatikanu. Providnost je htjela da je razmatranja za tu prigodu sastavio kardinal Joseph Ratzinger, koji je njima izazvao pozornost cijeloga svijeta. Osam dana potom, u subotu 2. travnja, Veliki papa Ivan Pavao II. preselio se k nebeskome Ocu, a kardinal Ratzinger je nedugo nakon toga, 19. travnja, izabran za novoga papu uzevši ime Benedikt XVI. Ostalo je zabilježeno da je dan prije svoje smrti Ivan Pavao II. tražio da mu čitaju pobožnost Križnoga puta upravo iz ovih razmatranja kardinala Ratzingera. Tako je ovaj Križni put neizbrisivo ubilježen u povijesno sjećanje Crkve i svijeta, a razmatranja u njemu sadržana imaju još dublju snagu – snagu značenja ljeta Gospodnjega 2005. i vremena koje nam se svima usjeklo u srca.

Redovna cijena: 45 kn

Akcijska cijena: 31,50 kn

Majka Terezija, jedan od duhovnih velikana našega vremena, u ovome križnom putu preko svojih razmišljanja poziva nas da krenemo za Kristovim križem, da krenemo u potragu za Ljubavlju raspetom na križu. Osim razmišljanja Majke Terezije, svaka od postaja križnoga puta popraćena je i biblijskim tekstom te kratkom molitvom i stihovima pjesme Stala plačuć’ tužna Mati, što ovaj križni put čini prikladnim i za osobnu i za zajedničku pobožnost.

Redovna cijena: 20 kn

Akcijska cijena: 14 kn

Otac Leo Maasburg bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu drage redovnice predstavlja nam pedeset zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama “razoružala” vojnike u Nikaragvi, kako je od Pape “naručila” sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života.

Redovna cijena: 135 kn

Akcijska cijena: 94, 50 kn

Ova knjiga kao nijedna do sada omogućava čitatelju da upozna papu Franju izbliza – njegov život, njegove težnje i njegova promišljanja o najvažnijim duhovnim i općeljudskim temama. U srdačnu nizu razgovora s novinarima Sergiom Rubinom i Francescom Ambrogetti papa Franjo – tada još kardinal Jorge Bergoglio – iznosi svoju iskrenu ispovijest. Jednostavnim i nadahnutim riječima pripovijeda o obitelji, djetinjstvu, prvome zaposlenju i teškoj upali pluća koja je ugrozila njegovo zdravlje, ali u isto vrijeme iznijela na vidjelo prve znakove njegova svećeničkoga zvanja. Prisjeća se vremena provedenoga u sjemeništu, iskustva kao profesora psihologije i književnosti, dramatična vremena diktature u Argentini, teška i gorljiva pastoralnoga rada koji je papa Ivan Pavao II. prepoznao imenovavši ga kardinalom.

Redovna cijena: 120 kn

Akcijska cijena: 94 kn

Cjelovita i sveobuhvatna biografija novoga pape iz pera jednoga od najpoznatijih svjetskih vatikanista Andree Torniellija. “Franjo, popravi moju kuću”, tako je sv. Franjo Asiški čuo Kristov poziv, a tako je izgleda i Jorge Mario Bergoglio, sedamdesetšestogodišnjak, prihvatio svoj izbor na papinsku stolicu, uzevši ime koje se nijedan prethodni papa nije usudio. Ova cjelovita biografija pruža ključ za razumijevanje čovjeka čiji je izbor za papu za mnoge bio iznenađenje. Kardinali izbornici su, isključujući svaku političku i diplomatsku računicu, izabrali pastira sposobna da bude pokretač suvremene obnove i čišćenja u sveopćoj Crkvi. To je priča o poniznu pastiru, kardinalu koji se vozi autobusom, razgovara s običnim ljudima i živi jednostavno.

Redovna cijena: 120 kn

Akcijska cijena: 94 kn

Roman Kardinalovo srce hrvatske književnice Nevenke Nekić usporedo progovara o životnom usudu kardinala Stepinca, simbola mučeništva hrvatskog naroda, te o stradanju jednog običnog čovjeka iz puka, Ive Brizića, prikazujući na realističan način tegobno i represivno poslijeratno vrijeme komunističkog režima. Ove dvije usporedne radnje i dva lika znakovito se susreću u nekoliko navrata, a ovim ispreplitanjem autorica je željela naglasiti da su imajući pred očima Stepinčevo mučeništvo i njegovo svetačko trpljenje za ideale pravednosti, čovjekoljublja i domoljublja lakše nosili svoj križ i toliki drugi hrvatski patnici tijekom nesmiljenih povijesnih okolnosti.

Redovna cijena: 98 kn

Akcijska cijena: 69, 60 kn


Kako biste ostvarili popust, dovoljno je da pri kupnji u Verbumovoj knjižari pokažete svoju člansku karticu Kluba prijatelja, a ukoliko knjigu odlučite naručiti putem web trgovine, u napomenu je prigodom naručivanja potrebno upisati: “Klub prijatelja Bitno.net”, te upisati članski broj koji se nalazi na kartici.

Verbumove knjižare nalaze se u 11 hrvatskih gradova, a njihov popis možete pronaći ovdje.

Nadamo se kako ćete uživati u ovim knjigama i zahvaljujemo vam na vašoj dosadašnjoj potpori!

Više o Klubu prijatelja i pogodnostima koje možete ostvariti članstvom doznajte na linku.

Vaš Bitno.net