Naime, tijekom maratona koji se održavao u Charlevoixu, u saveznoj državi Michigan, Kerr se gotovo isključio iz utrke kako bi pomogao devetogodišnjem dječaku Brandonu Fuchsu koji je teškim naporom trčao. Devetnaestogodišnji marinac namjerno je zanemario dobar rezultat i na kraju imao najgore vrijeme od svih, no zahvaljujući plemenitosti, postao je internet senzacija i najveći pobjednik maratona o kojem nitko osim lokalnih novina vjerojatno ne bi ni pisao.

Fotografija Kerra koji hrabri malog Brandona pojavila se na Facebook stranici Seal of Honor i skupila preko 200 tisuća lajkova i preko 40 tisuća dijeljenja.

Ipak, mladi marinac iznenađen je reakcijama i nije mu jasno zašto je njegov potez inspirirao toliko velik broj ljudi. Na svom je profilu na Twitteru napisao: “Radio sam ono što bi učinio svaki čovjek, ali hvala vam!”

[facebook]Želiš li još poticajnih članaka, klikni Like![/facebook]

Prema svjedočenju jednog čitatelja Huffingtonposta, gdje je ova vijest i objavljena, marinac je započeo utrku u čizmama noseći ruksak na leđima. Nekoliko minuta nakon što su ostali marinci već stigli do cilja, on još nije prešao ciljnu crtu. Strahovali su da se nije zbog pretjerane motivacije ozlijedio ili umorio, te tako zapravo ispao iz utrke. No, on se u zadnjem krugu, pojavio s malenim dječakom, koji ga je prethodno susreo i upitao: “Gospodine, hoćete li, molim vas, trčati sa mnom?”
Tada ga je marinac pozvao da mu se pridruži, kad je ovaj već mislio odustati, te je tako dječak stigao do kraja utrke.

Kako istinska dobrota uvijek dolazi od Boga, tako vjerujemo da je i u ovom slučaju Bog bio onaj tko je nadahnuo mladića. Sebičnost kao da je danas postala religija i zato su nam vijesti o ovakvim malim, ali snažnim iskazima dobrote dobar poticaj za ljubav i milosrđe prema bližnjima, kako to uostalom i papa Franjo stalno ističe i još više djelima pokazuje u praksi.

Bitno.net