Filipinska glumica oprostila je čovjeku koji je usmrtio njezinu majku zadavši joj čak 26 uboda nožem. U razgovoru za ABS-CBN, inače najveću filipinsku televiziju, Cherry Pie Picache je progovorila kako joj je njezina katolička vjera pomogla u davanju oprosta ubojici, donosi Faith Wire.

Michael Flores je priznao da je 2014. godine usmrtio njezinu 75-godišnju majku, Zenaidu Sison, u njezinoj kući. Glumica, koja koristi svaku priliku kako bi svjedočila svoju vjeru u Isusa Krista, objavila je dokumentarni film o oprostu majčinom ubojici pod nazivom “Radikalna ljubav”.

Glumica je u razgovoru za filipinsku televiziju objasnila kako je uspjela oprostiti ubojici. “Znate, ja sam često tražila oprost, jer i ja svakodnevno griješim, a onda sam shvatila kako ne mogu tražiti oprost dok ga sama ne mogu udijeliti. U mojem srcu je bilo toliko mržnje i boli”, objašnjava.

Ožalošćena kći nije imala snage za susret s ubojicom, a kamoli da oprosti ubojstvo majke. “Hoću li okrenuti majci leđa ako to učinim?” pitala se. Osim toga, ona je bila jedina u obitelji koja je počela razmišljati o oprostu. Njezina starija sestra je bila šokirana njezinom namjerom da oprosti.

Njezin duhovnik joj je govorio kako je oprost proces te da treba čekati da Bog odredi vrijeme. “Ja sam, ustvari, bila na putu oprosta. U srcu i mislima sam osjećala kako mu moram oprostiti i zamolila sam druge vjernike da me nose u svojim molitvama kako bih mu naposljetku oprostila”, prisjeća se.

Bog je polako počeo mijenjati njezino srce. Glumica je molila i postila kako bi se pripremila za dramatičan susret s ubojicom u zatvoru. Jednoga dana, kada je osjetila da ima dovoljno snage, ušla je u kaznionicu. “Ja ti sada opraštam i ti sada možeš oprostiti sebi. Možeš biti siguran da ti je i Bog oprostio”, rekla je zatvoreniku.

Televizijska voditeljica je bila vidno iznenađena njezinom odlukom da se susretne s ubojicom, na što joj je glumica odgovorila kako svatko zaslužuje drugu priliku. “Samo se radikalna ljubav može suprotstaviti zlu. Bog tako djeluje. Mi svaki dan griješimo, ali Bog je još uvijek uz nas”, završila je.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net