Collage

Poznati BiH glumac Enis Bešlagić, znan ponajviše po ulozi portira Šemse u humorističnoj seriji “Naša mala klinika”, bio je jedan od više stotina volontera koji su pripremali sarajevski stadion Koševo za svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio papa Franjo.

Nakon što su ga mediji uslikali kako zajedno s prijateljima radi na fizičkim poslovima pripreme, glumac je u nekoliko medija morao ispričati kako se našao tamo! Za Jutarnji list je rekao kako je svima onima koji su ga pitali zašto poznati glumac kopa kanale i radi druge fizičke poslove, zajedno s ostalim volonterima iz tri biskupije, ponudio isti odgovor:

“Lako je biti dobar glumac, ali treba pokazati kakav si čovjek!”

Pojasnio je kako ga je dobar prijatelj zvao da se kao volonter pridruži radovima, te se tome odazvao. Radio je nekoliko dana prije Papina dolaska “dan i noć”, kako je rekao. Ali, dodao je, ne želi kukati.

“Ponosan sam što sam dao svoj mali doprinos ovom velikom događaju za moje Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu”, rekao je.

Inače, Bešlagić, koji je u nekoliko razgovora deklarirao svoju muslimansku vjeru (pa je u jednom od njih rekao i kako zbog toga odbija snimati reklame za alkoholna pića) bio je osobno predstavljen Papi. Predstavio ga je don Tomo Knežević, voditelj liturgijsko-glazbenog povjerenstva i to kao “poznatog glumca i muslimana koji je volontirao u pripremama”, na čemu mu je Papa zahvalio.

“Mir, zajedništvo, međusobno uvažavanje, tolerancija…To su bile poruke koje je Papa izgovarao za BiH, a ja sam imao puno srce dok sam ih slušao”, rekao je Bešlagić.

Još jedno poznato lice koje je bilo uključeno u organizaciju Papina dočeka bio je pjevač Halid Bešlić. On je nazočio misi na Koševu, a kada su ga nakon toga upitali kakvi su mu bili dojmovi rekao je kako je sve zajedno bio “nezaboravan događaj koji će se još dugo pamtiti”, te kako će “Papine poruke mira narod prihvatiti, ali je problem s političarima”. Bešlić je tada rekao i kako je pomagao u organizaciji Papina dolaska. Pogledajte video.

G. An. | Bitno.net