sv nikola

Proslavi svetkovine prethodi devetnica tijekom koje će se svaki dan u 17 sati moliti krunica, a u 18 sati slijedi misa.

Prvoga dana devetnice, u srijedu 5. studenoga, misu će predvoditi župnik župe Gospe van Grada iz Šibenika fra Filip Milanović Trapo,OFM, a pjevat će zbor istoimene župe. U četvrtak, 6. studenoga misu će predvoditi župnik Župe sv. Petra na Vidicima fra Ivan Penava, OFMConv., a pjevat će zbor istoimene župe. Tajnik šibenskog biskupa don Roko Glasnović predvodit će misu u petak, 7. studenoga, a pjevat će zbor svetišta. U subotu, 8. studenoga misu će predvoditi duhovni asistent FRAMA-e i župni vikar Župe sv. Ante Padovanskog u Kninu fra Ivan Lukač, OFM, a pjevat će FRAMA Knin. Župnik Župe Porođenja BDM iz Skradina don Gabrijel Jagarinec predvodit će misu u nedjelju, 9. studenoga, a pjevat će zbor istoimene župe. U ponedjeljak, 10. studenoga misu će predvoditi župnik Župe sv. Jurja u Zatonu don Marko Gregić, a pjevat će župni zbor istoimene župe.

Trodnevnicu od 11. do 13. studenoga predvodit će gvardijan samostana Sv. Frane u Splitu fra Žarko Relota OFMConv., a pjevat će zbor svetišta.

Euharistijsko slavlje u petak 14. studenoga u 8 sati predvodit će fra Augustin Kordić, OFMConv., a pjevat će zbor sestara franjevki od Bezgrešne. U 10.30 sati euharistijsko slavlje predvodit će rektor svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente, a pjevat će zbor svetišta sv. Josipa iz Karlovca. U 17.30 sati je procesija, a potom u 18 sati središnje euharistijsko slavlje predvodit će šibenski biskup Ante Ivas, a pjevat će zbor svetišta.

Zahvalnu misu u nedjelju, 16. studenoga u 18 sati predvodit će rektor svetišta fra Ivan Bradarić, OFMConv., a nakon mise slijedi glazbeni program „Bogu i domovini”.

Bitno.net