Prošloga je tjedna na pariškom željezničkom kolodvoru opljačkan argentinski tenisač Juan Martin Del Potro, a jedna od stvari koju mu je lopov ukrao je i krunica koju je posvetio papa Franjo.

– Okrenuo sam se na željezničkoj stanici kad su me zamolili da dam autogram i u tih par sekundi, kad sam se okrenuo, bio sam opljačkan – objasnio je Del Potro.

Ovaj izvanredni tenisač koji trenutno zauzima 5. mjesto na listi najboljih svjetskih tenisača više puta je dao do znanja da je istinski vjernik i da vjera čini važan dio njegovog života. Ne obazirući se na ukradeni novac, Del Potro je izjavio:

– Oduzet mi je dio života. Nemoguće mi je ne misliti o tome. Boli me jako. Velika je čast imati nešto blagoslovljeno od Pape. Više ne mogu moliti tom krunicom, ali sjećanje na taj dan i susret s papom Franjom, nitko mi ne može oduzeti – rekao je Del Potro.
Tenisaču je krunicu osobno poklonio papa na audijenciji u vrijeme kad se održavao teniski turnir u Rimu na kojem je Del Potro sudjelovao. Del Potro i papa Franjo su i sunarodnjaci – Argentinci. Tenisač se govoreći u televizijske kamere obratio lopovu s molbom:

– Imam jednu želju, molim te, vrati mi krunicu. Tu krunicu sam uvijek nosio sa sobom. Uzmi sve druge stvari, samo mi, molim te, vrati krunicu. Teško mi je bez tog osobnog Papinog dara koji mi toliko znači uživati u ovom predivnom i velikom turniru – zaključio je Argentinac koji sudjeluje na ATP World Tour Finalsu.

Bitno.net