Nogometna vrsta Brazila ovih je dana doživjela najveći poraz u povijesti i izgubila mogućnost za osvajanje svjetskog prvenstva, ali zato je njezin igrač David Luiz, miljenik mnogih mladih, postao prvak u hrabrom svjedočenju čistoće i vjere.

Kao što je već odavno popularni brazilac Kaka svjedočio sa molitvama na terenu i poznatoj majci s natpisom “I belong to Jesus” (Ja pripadam Isusu) i govoru o predbračnoj čistoći, tako to sada radi i 27. godišnji branič brazilske reprezentacije David Luiz kreće istim stopama. Nikada nije skrivao svoju kršćansku vjeru, te je poznato kako mu vjera daje snagu i inspiraciju. No ovoga puta se ne radi o samoj molitvi na zelenom terenu koju smo na svjetskom prvenstvu već nekoliko puta vidjeli, pa i nakon poraza, već o čistoći tijela.

Luiz koji je u vezi s mladom Portugalkom, se ne boji otvoreno podržati kampanju “Ja sam izabrao čekati”, koja se zalaže za predbračnu čistoću, tj. za seks isključivo u braku. Luiz je – po izjavi Nelsona Juniora, začetnika ove kampanje – davno počeo spontano širiti misao predbračne čistoće i podršku kampanji na društvenim mrežama. “Prije nego što sam stupio u kontakt s njim, on nas je već bio podržavao na društvenim mrežama”, rekao je Junior.

“Pritom je izazvao određenu polemiku, budući da je nogomet sredina u kojoj to nije najbolje prihvaćeno”, izjavio je Nelson Junior za Gazeta Online. Unatoč poteškoćama s kojima se svaki vjernik, potom još poznati nogometaš, treba suočiti, mladi se branič ne ustručava svjedočiti svoju vjeru i stajati uz svoje stavove. “Smatram da je to važno jer je on primjer djeci i adolescentima”, nadodao je Junior. Posebice popularni nogometaši kao što su Kaka ili David Luiz, imaju veliki utjecaj na svoje obožavatelje, u ovom slučaju djecu i mlade, kojima sa svojim životom mogu prenijeti moralne i vjerske vrednote.

Mario Trifunović | Bitno.net