Katoličke crkve u Francuskoj bit će pod povećanim mjerama sigurnosti na sutrašnji blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, zbog mogućnosti terorističkog napada islamista, objavili su Francusko ministarstvo unutarnjih poslova i Francuska biskupska konferencija u zajedničkom priopćenju objavljenom u više medija.

“Svako vjersko okupljanje, bez obzira na njegovu veličinu, u opasnosti je danas od nasilja koje može prijeći u terorizam. Slijediti nekoliko jednostavnih pravila može vam pomoći da povećate svoju i sigurnost svoje zajednice, istodobno zadržavajući mir i otvorenost prema drugima koja je potrebna da prakticirate svoju vjeru”, stoji u priopćenju u kojem se od katolika traži da obrate pažnju na sumnjive osobe, primjerice one koje na vrućini nose kaput, ili izgledaju nervozne i ne obraćaju pažnju na ono što se događa u crkvi. Vjernicima se također preporučuje da tijekom odlaska na Svetu pričest ne ostavljaju na klupama svoje torbe.

Nakon terorističkih napada u siječnju ove godine, svi vjerski objekti u Francuskoj bili su stavljeni pod povećane mjere sigurnosti. U travnju, nakon što je policija uhitila trojicu osoba koje su planirale napade na crkve, premijer Manuel Valls pojačao je mjere sigurnosti za oko 178 katoličkih crkvi, među njima i znamenitu parišku katedralu Notre Dame.

G. An. | Bitno.net