Indija

Karnataka: Stotinu dvadeset sedam novosagrađenih kuća za žrtve poplava Manvi i Sindanoor ovih dana predano je obiteljima. Kuće je sagradio Centar za trajnu izobrazbu koji vode isusovci u Karnataki (Centar služi svim ljudima bez obzira na kastu i religiju). U posljednjih 10 godina isusovci imaju ključnu ulogu u osnivanju škola i fakulteta za ‘nedodirljive’ u Karnataki u kojima je do sada obrazovano više od 1500 studenata iz 65 sela ‒ djevojčica i dječaka. O jednoj od škola nedavno smo pisali, što možete pročitati ovdje.

Indija

Svečana primopredaja kuća održana je u nazočnosti mnogih lokalnih političara i predstavnika građanske vlasti. Gosp. Hampayya Nayak, predstavnik građanske vlasti, izrazio je svoju zahvalnost isusovačkim ocima zbog brige prema siromašnima.

„Pomaganjem siromašnima pokazali ste gdje se Bog zaista nalazi. Jer zaista, Boga možemo iskusiti upravo kada donosimo nadu beznadnima, kad osiguravamo dom beskućnicima, kad odijevamo one koji su bez odjeće, kad obrazujemo neuke, kad okružimo ljubavlju one koji su ljubavi potrebni“, rekao je gosp. Hampayya.

Crkva

Ovom prigodom održana je i velika svečanost kojoj su se osobito obradovala djeca koja su održala i predstavu. Na svečanosti je bilo preko tisuću ljudi iz okolnih sela. Pater Terence Farias, superior u Pannuru zaželio je svima srdačnu dobrodošlicu i zahvalio se na svakoj pomoći koja je pristigla za ovaj projekt. Dobro isplanirane i solidno sagrađene kuće oduševile su sve prisutne, a osobito obitelji koje će se u njih useliti. Kuće su sa 90 % novaca financirale isusovačke rezidencije (samostani), a ostalih 10 % prikupljeno je iz raznih donacija. Inače, isusovačka misija u Pannuru, Karnataka, uključuje i Dom zdravlja, koji ustvari vode sestre sv. Josipa iz provincije Mysor, zatim srednju školu i fakultet i ujedno razgranati socijalni rad u 75 sela.

Za Bitno.net: P.N.