shutterstock
Tijela nekoliko tisuća abortiranih beba ili onih koje su umrle u spontanom pobačaju bile su tretirane kao “klinički otpad”, a neke bolnice su ih koristile kao ogrjevni materijal, stavični su rezultati istrage koje je su napravili novinari televizijske postaje Channel 4.Kako je istraga pokazala, čak 27 medicinskih ustanova tijela abortiranih beba stavili su pod kategoriju “klinički otpad”. Riječ je o oko 15.500 beba. Od toga deset bolnica je spalilo njihova tijela zajedno s ostalim otpadom, a dvije (u Cambridegu i Ipswichu) koristile su tijela za ogrjev svojih objekata u postrojenjima koja u te svrhe koriste otpad.Sve je ovo otkrila televizijska postaja Channel 4 čiji su novinari zabilježli priče dvaju roditelja čije su bebe završile na ovaj način, a da oni, naravno, nisu znali ništa o tome. Već i prije nego što je emisija emitirana (ponedjeljak navečer), ministarstvo zdravlja je objavilo priopćenje u kojem je tu praksu opisalo neprihvatljivom i najavilo kako će ona prestati.

Ministarstvo zdravlja, međutim, nije ponudilo objašnjenje kako je došlo do ovih zastrašujućih situacija, te hoće li netko odgovarati zbog njih.

Laburistički zastupnik u britanskom parlamentu Jim Dobbin izjavio je danas da “riječi ne mogu opisati gađenje koje sam osjetio kada sam čuo ovome”.

“Ovo nepoštovanje prema mladim ljudskim bićima rezultat je 50 godina legalnog abortusa u Britaniji. Nema svrhe da zagovornici prava na izbor sada vrte glavom u nevjerici. Upravo nas je njihova dehumanizacija nerođenog života dovela do ove točke”, rekao je laburist.

G. An. | Bitno.net