Katolička crkva u Brooklynu (New York) raspisala je nagradu od 50 tisuća američkih dolara za informaciju koja će dovesti do pronalaska vrijednog tabernakula koji je ukraden u svibnju ove godine, piše Aleteia.

Biskup Brooklyna, Robert Brennan, predstavio je novčanu nagradu koju bi trebala pokriti osiguravajuća tvrtka. Toj nagradi će se nadodati svota od 3500 tisuća dolara koju je već prije najavila policija iz New Yorka.

Tabernakul je napravljen od 18-karatnog zlata i srebra, a ukraden je tijekom vikenda povodom Dana sjećanja iz rimokatoličke crkve svetog Augustina, koja se nalazi u Parku Slope.

“Nastavljamo moliti da se naš jedinstveni tabernakul, koji su nam darovali prvobitni župljani sv. Augustina, obnovi i vrati u srce ove naše crkve”, izjavio je biskup Brennan. Dodao je kako krađa tabernakula župljane nije lišila vjere.

Otac Frank Tumino, župnik Crkve svetog Augustina, objasnio je kako je svetohranište uklonjeno sa svog mjesta u subotu 28. svibnja. Policija je ustvrdila da su provalnici koristili električne alate kako bi “nasilno otvorili” njegovu zaštitnu metalnu kutiju. Posvećene hostije nakon krađe su pronađene među ruševinama i metalnim strugotinama na tlu.

Ranije ovog mjeseca biskup Brennan se pridružio ocu Tuminu na svetoj misi reparacije nakon oskvrnuća i provale.