Preko 10 tisuća primjeraka Svetog pisma dostavljeno je kršćanima koji žive u Sjevernoj Koreji, zemlji u kojoj je vjerska sloboda potpuno negirana, zahvaljujući jedinstvenoj inicijativi ekumenske organizacije ”International Christian Concern” (ICC) koja obavlja široku kampanju podrške za progonjene kršćanske zajednice u svijetu.

U nedavnom izvješću o provedenim aktivnostima u 2011. godini koje je ICC poslala agenciji Fides, ICC izvještava da su Biblije poslane balonima preko jedne od najbolje čuvanih granica na svijetu kako bi došle do skrivenih kršćanskih zajednica u Sjevernoj Koreji.

”To je jedna od najzatvorenijih zemalja sa strašnim progonima: Crkva vodi bitku u širenju Evanđelja, a posjedovanje Biblije može biti kažnjeno zatvorom u koncentracijskim logorima”, objašnjeno je u izvješću.

Biblije su zapakirane u pakete od tisuću primjeraka i svezane za balone koji su pušteni u zrak u različitim vremenskim intervalima.

Ostale Biblije koje je zaplijenila vojska, informira ICC, završe na crnom tržištu: zbog malog broja primjeraka u optjecaju Biblije zapravo imaju značajnu ekonomsku vrijednost.

Prema trenutnim procjenama, u Sjevernoj Koreji živi oko 400 tisuća kršćana. ICC je također izdala više od 100 tisuća Biblija u Kini.

Za Bitno.net: I.V.