Ponovno je, naime, poništeno ročište predviđeno za 27. svibnja, i uopće se ne zna hoće li biti određen neki drugi datum. Ova, ne zna se koja po redu, odgoda, zaprepastila je odvjetnike te žene, koja je zatvorena još od 2009. godine

asia_bibi

Sve je veća zabrinutost za sudbinu Asije Bibi, kršćanke osuđene u Pakistanu na smrt zbog blasfemije. Ponovno je, naime, poništeno ročište predviđeno za 27. svibnja, i uopće se ne zna hoće li biti određen neki drugi datum. Ova, ne zna se koja po redu, odgoda, zaprepastila je odvjetnike te žene, koja je zatvorena još od 2009. godine. 

Odvjetnik Naeem Shakir rekao je za agenciju Fides da je slučaj Asije Bibi bio na popisu ročišta za taj dan, ali je iznenada nestao s tog popisa. Ne znamo zašto – dodao je odvjetnik – mogu samo reći da to što se događa nije normalno. Postupak je od veljače bio četiri puta otkazan, stoga ne znamo kada će, i hoće li, slučaj biti ispitan – napomenuo je odvjetnik Shakir.

Te odgode i poništenja postupka mnogi promatrači pripisuju strahu sudaca od odmazde radikalnih islamskih skupina. Njihova je zabrinutost potkrijepljena činjenicom da je bilo slučajeva da su suci koji su kršćane optužene za blasfemiju oslobodili, bili ubijeni. (RV/Bitno.net)