SAD

Od 17. ožujka do 6. travnja ove godine 39 mladih žena, od kojih svaka predstavlja godinu legaliziranog pobačaja u SAD-u, propješačit će više od 400 km dug put od najvećeg državnog Centra za planiranje obitelji u Houstonu sve do sudnice u Dallasu gdje je 1973. ozakonjen pobačaj.

Cilj ovog simboličnog putovanja je izboriti se za očuvanje života nerođenih. Neke od ovih žena su izvršile pobačaj, neke su ga preživjele, a sve one zajedno svjedočit će kako je pobačaj utjecao na njihove živote.

Hodam za sve nerođene, uključujući i svoje nerođeno dijete, kako bih donijela nadu svojoj generaciji – kaže Tennille (29) iz San Antonija.

Tijekom putovanja žene će pratiti novinarska ekipa koja će svakodnevno uživo prenositi njihova osobna svjedočanstva na web stranici ”Back to movement”.

Nakon 1973. godine više od 54 milijuna djece u SAD-u ubijeno je pobačajem. Međutim, dobra vijest je da pro-life pokret napreduje i raste. Istraživanje pokazuje da je od 1995. godine broj Amerikanaca s pro-life svjetonazorom narastao za više od 10%. Više od polovice Amerikanaca (51%) smatra pobačaj moralnim zlom.

I.V. | Bitno.net