Ako želite doznati više o svojemu temperamentu, ovih nekoliko kratkih pitanja mogu vam pomoći procijeniti svoj temperament.

Koje od sljedećih romantičnih pogrešaka najčešće činite? Ako znate kakav vam je temperament, možda možete i pogoditi.

General

Jeste li kolerik, osoba koja je uvijek u akciji? Ako ste kolerik, vjerojatno ste iskreni, izravni, i uvijek ste glavni. Volite biti onaj tko planira, tko odlučuje, i ima posljednju riječ. Na prvome ste izlasku šarmantni, dosjetljivi i samopouzdani. 

Ali možete biti i prezahtjevni, prežestoki. Romantična pogreška koju ćete vjerojatno napraviti jest da previše kontrolirate ili ste u svemu prebrzi za svoga partnera. Možda želite da se druga osoba odmah obveže, ili počnete odmah planirati vjenčanje, ili biti osoba koja odlučuje koliko ćete djece imati i gdje ćete živjeti.

Idealist

Ako ste melankolični, ozbiljni ste, osjećajni i romantični. Ali muškarac s kojim izlazite možda i ne shvaća da se zanimate za njega! U većoj ste mjeri svjesni svojih osjećaja u nutrini nego što ste ih sposobni izraziti. Skloni ste reagirati preslabo ili previše.

Maštate o vjenčanju, vjenčanici, medenome mjesecu i djeci, a ne shvaćate da toga muškarca i niste baš zanimali.

Melankolici često propuštaju očite društvene signale. Ili se ponašaju nezainteresirano (djeluju hladno i distancirano), ili pak pretjeruju, zbog čega se njihov partner osjeća neugodno. Oni prebrzo kažu “Volim te”, ili ne kažu ništa.

Melankolik stalno promišlja o svakome razgovoru, brine se o svakome slučajnome pogledu. Pogreška koju čine melankolici: žive u svojim snovima, pogrešno tumače stvarnost.

Leptir

Sangvinici se jednostavno žele zabaviti. Kod njih to može dugo trajati. Zaboravljaju važne prigode, ne uzvraćaju telefonske pozive, i vole da stvari budu ležerne. Ako ste sangvinik, spontani ste i duhoviti, i s vama je zabavno i uzbudljivo izlaziti.

Iako ste u danome trenutku velikodušni i ne skrivate osjećaje, vaš živahni temperament može vrlo brzo prijeći iz toploga u hladno. Možete nenamjerno svojim šarmantnim i flertu sličnim ponašanjem ostaviti posve pogrešan dojam. Upadnete u nešto prezahtjevno, i za sobom ostavljate niz neuspjelih veza. Vaša je pogreška to što ste neozbiljni, vječno zaigrani, uvijek tražite „gdje je trava zelenija”.

Dobar prijatelj

Ako ste flegmatični, mirni ste, opušteni i odmjereni. Vi ste dečko (ili cura) koje svi vole. Nikada niste napadni, nikada niste nametljivi, niti ste središte pažnje, skromni ste i nesebični. Odani ste, pouzdani, spremni ste se obvezati.

Vaša je romantična pogreška to što predugo čekate, ne budete aktivni kada je to nužno, i tako propuštate prigodu da pronađete svoju pravu ljubav. 

Pronalazite li se i u jednoj od navedenih romantičnih pogrešaka?

Naravno, činjenje pogrešaka je dio samačkoga života (ali i osobina zajednička svim ljudima). I vrlo često upravo zahvaljujući svojim pogreškama naučimo što doista želimo, tko smo doista, i što trebamo učiniti.

Kao što je rekao Shakespeare: „U vjerne ljubavi još nikad nije glatkog tijeka bilo.”

Laraine Bennett

Prijevod: Ana Naletilić | Bitno.net

Članak je izvorno obavljen na stranici Catholic Match (Catholic Match Institute), internetskoj platformi za spajanje katoličkih samaca. Prenosimo ga s dopuštenjem.